Start bouw De Ferdinand in het Hanzekwartier Dronten

Wij zijn begonnen met de bouw van een echte eyecatcher op het Hanzekwartier in Dronten: appartementencomplex ‘De Ferdinand’. De eerste paal werd 27 maart jl. geslagen. De Ferdinand omvat een vijftigtal appartementen die energiearm en duurzaam zijn, maar die vooral karakter en uitstraling zullen hebben. Het complex is in eerste instantie bedoeld voor starters, alleenstaande en senioren en wordt gerealiseerd door bedrijven uit Dronten en omgeving.

Jan en Ludo de Haas: “De Ferdinand is voor ons een thuiswedstrijd: een bouwproject op een zichtlocatie in ons eigen dorp is ook gelijk ons visitekaartje. Daarnaast is het gehele complex duurzaam gebouwd als het gaat om de duurzame technische installaties, die nog nooit eerder op dergelijke schaal (vijftig appartementen tegelijkertijd, red.) is toegepast. Ook zijn alle (hout)materialen gecertificeerd duurzaam en daar zijn we best trots op.”

Bouwbedrijf De Haas staat voor het realiseren van gedegen bouwprojecten waarin wordt meegedacht met zowel de opdrachtgever als de overige uitvoerders. Naast grootschalige woningbouwprojecten, zoals De Ferdinand, zijn we ook actief in de projectmatige bouw, verbouwingen, particuliere woningbouw en utiliteitsbouw voor bedrijfspanden. We werken daarbij samen met diverse regiopartners, zoals Breman Kampen. Ook is het mogelijk dat wij zelf een ontwerp tekenen voor de klant, dus zonder tussenkomst van een extern bureau.

De Ferdinand is voor ons een thuiswedstrijd en een visitekaartje

Architektenburo Brink en Fleer was verantwoordelijk voor het ontwerp dat het straatbeeld van het Hanzekwartier zeker een fraaie uitstraling zal geven. Brink: “De realisatie van het duurzame gebouw brengt voor zowel de architect als het bouwbedrijf flink wat mooie uitdagingen met zich mee. Dat betekent dat we compact moeten bouwen, maar toch gevarieerd om diversiteit in het beeld te behouden. Ook wij kennen de verhalen over de uitstraling van De Noord, onze plannen waren vanaf het begin af aan gericht op een hoog ontwerp- en bouwniveau.”

De bedenker van dit appartementencomplex, Ferdinand Engwerda, is bijna exact een jaar geleden overleden. Zijn vrouw verrichtte woensdagmiddag de openingshandeling door het startsein te geven voor de realisatie: letterlijk een mijlpaal met een lach en een traan.