Ludo De Haas: zakenman in beeld

Iedere maand staat er in de Drontenaar een column: Zakenman in Beeld. Behalve de zakelijke kant, wordt ook de persoonlijke kant in beeld gebracht, uiteraard in relatie tot het bedrijf. Dit voorjaar was het de beurt aan Ludo De Haas.

De Haas Dronten geeft de klant meer keuzevrijheid.

“We krijgen veel aanvragen, we hebben het druk”, zegt Ludo de Haas van Bouwbedrijf De Haas Dronten, ofwel DHD Bouw. “Wij geven de klant meer keuzevrijheid dan bijvoorbeeld een catalogusbouwer. Wij denken mee en bieden daardoor veel meer mogelijkheden.”

 

Vader Jan de Haas begon dik dertig jaar geleden een bouwbedrijf in Almere. Nadat dit bedrijf is verkocht, begonnen vader en zoon vijf jaar geleden opnieuw. Dit keer onder de eigen naam en in de eigen woonplaats: Dronten. Ze zijn daar nu gevestigd aan De Amer 2. Waar haalde Ludo de moed vandaan om middenin de crisis een bouwbedrijf te beginnen?

 

“We hadden wat vaste opdrachtgevers en er liepen links en rechts wat dingen”, lacht hij. “Maar het belangrijkste is dat wij kwalitatief goed kunnen bouwen. We onderscheiden ons vooral doordat we meedenken met de mensen. De klanten halen daar voordeel uit.”

 

Wat voor bedrijf is DHD Bouw?
Ludo de Haas: “Een bouwbedrijf in traditionele zin. We bouwen vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap, van alles en nog wat. Soms zijn dat aanbestedingen, maar we tekenen en ontwerpen ook zelf voor de mensen. Daarnaast doen we utiliteitsbouw ofwel bedrijfspanden, renovaties en verbouwingen.”

 

Er werken 10 mensen bij DHD Bouw, dat daarnaast met name ZZP’ers inhuurt. Het bedrijf werkt vooral regionaal: in Flevoland en de regio er omheen. In Dronten zijn voorbeelden van DHD-woningen te bewonderen in De Gilden, Het Palet en aan de Smederij en Boudewijnlaan. Momenteel is De Haas ook bezig met het bedrijfspand van Biron aan de Vecht.