Een duurzaam woning van piepschuim? De Haas Dronten bouwt het!

In Venhuizen bouwden wij al eerder een prachtig huis van piepschuim. Eind 2017 kregen wij er weer een dergelijke bijzondere opdracht bij: de bouw van een bungalow van piepschuim aan de Warande in Lelystad. Bouwadviesbureau Spijkerboer tekende voor het ontwerp.

 

Duurzaam bouwen met EPS (piepschuim) is vrij nieuw en wint aan populariteit vanwege de isolerende eigenschappen. Al langere tijd is het gebruikelijk om EPS in het dak of in de fundering te verwerken, maar tegenwoordig worden er ook muren mee opgebouwd. Piepschuim is duurzaam en door de hoge isolatiewaarde wordt het verbruik een flink stuk groener. In combinatie met een warmtepomp zijn fossiele brandstoffen niet meer nodig: aantrekkelijk voor de portemonnee en daarnaast milieuvriendelijk.

 

Bouwen met piepschuim is licht en minder belastend voor de bouwvakkers. De delen worden op elkaar gestapeld en in elkaar geklikt, waarna er in de gaten beton wordt gestort. De buitenkant wordt afgewerkt met materialen zoals steenstrips, hout of leem.

Duurzaam bouwen met piepschuim wint aan populariteit vanwege de isolerende eigenschappen.