Houtskeletwoning aan de Smederij in Dronten

Eind 2017 kregen wij de opdracht voor de bouw van deze moderne houtskeletwoning aan de Smederij in Dronten. De architect ‘Mannen in de ruimte’ uit Lelystad ontwierp een moderne eengezinswoning met mogelijkheid tot gelijkvloers wonenen. De woning is onderdeel van een rij diepe kavels aan de rand van de Smederij in Dronten en biedt straks uitzicht op het weidse landschap er achter.

 

De woning is voorzien van twee lessenaarsdaken en royale overstekken, zodat de bewoners beschut buiten kunnen vertoeven. De strengpers gevelstenen zijn een echte eye catcher. Deze vormsteen is voorzien van nokken wat structuur geeft aan het metselvlak. Een bijzonder effect. De bouw is reeds in volle gang.

 

Houtskeletbouw leent zich voor allerlei stijlen: van klassiek en landelijk tot modern. Hout is van nature goed bouwmateriaal om snel en energiezuinig te bouwen. Het resultaat is een huis met een hoge luchtdichtheid en een verhoogde geluidsisolatie.

Moderne woning met twee lessenaarsdaken en royale overstekken